Tee kirjanpito reaaliajassa Holvin mobiilisovelluksella

Priorisointi on kaikille yrittäjille tuttua, eikä kirjanpito yleensä ole proriteettien kärjessä – kunnes verojen tilityspäivä lähestyy.

Toimitusjohtajan katsaus Holvin vuoteen 2017

Kun vuosi 2017 lähenee loppuaan, on aika luoda katsaus kuluneeseen vuoteen. Tammikuussa Holvin toimitusjohtajana aloittanut Antti-Jussi Suominen, tuttavallisemmin A-J, kertoo ensimmäisestä vuodestaan Holvilla ja mitä uutta Holvilla on vuodessa tapahtunut.

Miksi toiminimen kannattaa ryhtyä alv-velvolliseksi?

Yrittäjät kokevat alv-raportoinnin vaikeaksi, ja sivutoimiset yrittäjät pohtivatkin, kannattaako alv-velvolliseksi ryhtyä ollenkaan. Toiminimiyrittäjä voi kuitenkin hyötyä vapaaehtoisesta alv-velvollisuudesta merkittävästi.

Mitä uudistuksia 2017 toi yrittäjälle?

Jälleenrakennuksen aika kasvatti 100-vuotiaan Suomen vahvan työmoraalin avulla hyvinvointivaltioksi, jonka yrittäjät jatkavat kehityksen viemistä eteenpäin. Pk-yritykset ovat Suomen yksi tärkeimmistä peruspilareista, ja vuosi 2017 toikin yrittäjille useita toimintaa helpottavia uudistuksia.

Joulumyynti Holvin ja SumUpin avulla

Olipa kyseessä sitten kirjanpito, laskutus, verkkokaupan pyörittäminen tai maksujen hallinta, joulu on usein kaikkein kiireisintä aikaa yrityksille. Mikään sesonki ei kuitenkaan avita myyntiä enemmän kuin joulu. 

Yrittäjä, maksimoi joulumyyntisi palkkaamalla!

Joulumyyntien lähestyessä yrittäjän kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, kuinka maksimoida myynti, kun kuluttajat lähtevät suurin joukoin liikkeelle.

Yrittäjän työterveys tehostuu 2018 alussa

Jotta yrittäjä voi jatkaa tuottavaa toimintaansa, työterveys on paikallaan ennakoivasti tai hoitavasti. Lääkärikulut saattavat kuulostaa kuitenkin suurilta, mutta yrittäjäeläkevakuutusta maksaneena sinulla on oikeus anoa korvausta työterveyshuollon kustannuksista.

Yritystoiminnan luvat ja lisenssit

Pienyrittäjän aika ja energia kuluu oman yrityksen liiketoiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen. Aikapula ja taloudellisten resurssien niukkuus estävät usein yritystoimintaan liittyvien lakiasioiden selvittämisen tai ulkopuolisen asiantuntijan palkkaamisen. Tästä huolimatta yrittäjä on kuitenkin itse vastuussa siitä, että hänen yritystoiminnassaan noudatetaan lain säännöksiä.

Yrittäjä, näin markkinoit yritystäsi tehokkaasti

Suomalais­yrityksissä ei usein pohdita tarpeeksi, miten markkinoinnin avulla voidaan nostaa yrityksen arvoa ja myynnin katetta pitkällä aikavälillä. Markkinointi saatetaan tehdä puoliväkisin ja ajatellaan, että asiakaskunta löytää verkkosivuston tai myymälän itsestään.

Yrittäjä, miksi budjetoida – ota nämä huomioon

Voit tarkkailla yrityksen taloudellista tilannetta monilla tavoin, joista yksi yleisimmistä tavoista on esimerkiksi kirjanpitoraportteja analysoimalla. Tämän lisäksi hyvä tapa seurata yrityksen taloutta on budjetointi.